De geschiedenis van padel

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Padel, een sport die zijn oorsprong vond in het zonnige Acapulco in 1969. Het visionaire brein achter deze innovatieve sport was Enrique Corcuera, een rijke Mexicaanse zakenman. Door de regels, rackets en afmetingen van tennis aan te passen, creëerde hij zo een geheel nieuwe sport ervaring.

In eerste instantie was Padel voorbehouden aan de Mexicaanse elite. Maar dankzij Alfonso de Hohenlohe, een Spaanse vriend van Corcuera, verspreidde de sport zich naar Spanje. Marbella was de plek waar in 1974 de allereerste Europese Padelclub werd opgericht.

Wat begon als een exclusieve activiteit onder vrienden van Hohenlohe, groeide snel uit tot een fenomeen dankzij de steun van Koning Juan Carlos en de voormalig Wimbledon-kampioen Manolo Santana. Met de ambitie om Padel naar Argentinië te brengen, slaagde Julio Menditengui erin de sport naar nieuwe hoogten te tillen.

     

In Argentinië groeide Padel uit tot een nationale sport met meer dan 10.000 padelbanen en maar liefst 2 miljoen enthousiaste beoefenaars. Ook in Spanje, waar Padel in de jaren 90 werd geïntroduceerd, is het nu de op één na populairste sport, na voetbal, met maar liefst 4 miljoen beoefenaars.

Het eerste Wereldkampioenschap Padel vond plaats in 1992 in Sevilla en wordt sindsdien tweejaarlijks georganiseerd. Elk jaar strijdt de wereldtop tijdens de verschillende manches van de World Padel Tour om de hoogste eer.

Stap in de wereld van Padel en ontdek de passie, het spelplezier en de competitie die deze sport te bieden heeft. Samen schrijven we geschiedenis! Bij Padel Nederland delen we dezelfde liefde voor padel. We staan klaar om je te helpen bij elke stap op jouw padelavontuur!