Overkapping Cabrio Padelbaan

Zoeken

Padel Nederland B.V. zoekt het hogerop met het padel cabriodak

Padel heeft definitief een plaats veroverd in het mondiale sportlandschap. Gerrit Garcia del Rio, eigenaar van Padel Nederland, vat het met één woord samen: booming. “De aanvragen stromen binnen. Ons voordeel is dat we een grote voorraad hebben, er korte lijntjes zijn met de producent waardoor we snel kunnen leveren.”

Het aantal padelbanen neemt snel toe. In ons land zijn grofweg 1700 tennisverenigingen, er liggen nu 1100 banen om te padellen. “De KNLTB heeft een uitvraag gedaan naar de behoefte aan padelbanen en komen uit op zo’n 5000 stuks. Je moet eigenlijk als tennisvereniging een padelbaan hebben om te kunnen overleven en om leden te behouden.

Gerrit woonde dertien jaar in Spanje en kwam daar in aanraking met padel. “Padel is daar tennis inmiddels voorbijgestreefd. Ik heb meerdere fabrieken bezocht die padelbanen maken en toen dacht ik; dit wil ik ook. En zo begon het! Wij houden ons bezig met het leveren en plaatsen van padelbanen in binnen en buitenland.”

Garantie

“Ook zijn we voor Nederland exclusief distributeur van Serenapadel. Serena Padel is een bekende naam in Padel-land en staat bekend als specialist in het ontwerp en leveren van aluminium padel-kooien. Aluminium heeft veel voordelen t.o.v. staalbouw oplossingen. Het roest niet, je hebt er weinig onderhoud aan en heeft een levensduur van minimaal dertig jaar. We geven standaard vijftien jaar fabrieksgarantie.”

“Eerst deed ik alles in mijn eentje, maar dat ging op een gegeven moment niet meer. Toen kwam ik in contact met Marco Geeratz, van Alsemgeest Scherminstallaties. Hij is de bedenker van het padel-cabriodak. Wij faciliteren inmiddels planning, transport en volledige montage met verschillende teams, waarbij een krachtige samenwerking voor de staalconstructie en fundatie is ontstaan met het bedrijf Nobutec. Nobutec heeft jarenlange ervaring in de kassenbouw.”

Een padel-cabriodak is uniek en bijzonder in Nederland. Het liefst speel je altijd buiten, maar zeker in Nederland ben je als padeller overgeleverd aan de grillen van de seizoenen. Onder een cabriodak kun je het hele jaar droog padellen (of andere sporten spelen), terwijl je wel lekker buiten bent! Zo kan de verhuur van je padelbanen altijd doorgaan en gaan spelers niet meer op zoek naar alternatieven.

Flexibele toepassing

“Het is dus niet het wiel opnieuw uitvinden, maar het reeds bestaande met wat slimme wijzigingen een nieuwe toepassing geven. Dat hebben we gedaan met waterdichte schermdoeken, die binnen drie minuten open en dicht kunnen. Hiermee houd je de scherpte van de zon en regen buiten, zonder te veel daglicht te verliezen. Zijn de omstandigheden optimaal, dan kan alles open! Verder is het een optie om er gevels bij te nemen. Daarmee heb je de mogelijkheid om de padelbaan deels af te sluiten met geveldoek en hiermee zelfs de invloed van wind en uittredend geluid te reduceren.”

Hoe zit het dan eigenlijk met licht en geluid? “Door de schermen af te sluiten, beperk je de geluidsoverlast voor de omgeving met een aanzienlijk percentage. We hebben het dak ruim boven de baan geplaatst, waardoor strooilicht voldoende ruimte krijgt om elk deel van de baan goed te ‘verlichten’. Ook is de hoogte van de constructie op het padel-spel aangepast. De meeste indoorbanen hebben een hoogte van 6,5 meter. Onze cabrio-constructie biedt -standaard- 8 meter

vrije speel-hoogte. Dat is een groot voordeel voor de spelers én is ook in lijn met het advies van de KNLTB.”

Inmiddels komen de aanvragen op hoog tempo binnen voor padel cabriodaken in Nederland. Toch is het eerste cabriodak te vinden in Antwerpen. Bernard van Poelgeest, een Nederlander in Vlaanderen is eigenaar van een tennisschool en verhuurt ook padelbanen. “Voor coronatijd hadden we een bezetting van 100 procent, dat liep vervolgens terug naar 30 procent. Bij regen of sneeuw gaan we niet buiten padellen. Ik was op zoek naar een verdienmodel en wilde iets doen wat er eigenlijk nog helemaal niet was.”

Uithangbord

“Toevallig kwam ik vorig najaar in contact met Padel Nederland. Wat ik zocht, konden zij realiseren. Nu hebben we een padel cabriodak over onze twee padelbanen. Kleinschalig, maar een prachtig uithangbord! We maken er inmiddels graag gebruik van en de eerste ervaringen zijn zeer positief. Je hebt echt het gevoel dat je buiten speelt!”

Van Poelgeest is ook tevreden over de samenwerking met Padel Nederland. “Het contact was goed, als er vragen waren, dan werd daar snel en adequaat op gereageerd.” Ook Gerrit Garcia del Rio is te spreken over de realisatie van het eerste padel carbriodak. Het is volgens hem een begin van een groei en nog meer ontwikkelingen in de bruisende wereld van padellen. “Je kunt straks ‘inloggen’ op een padelbaan, de lichten gaan aan, afhankelijk van de instellingen gaat het dak automatisch en/of handmatig open of dicht en spelen maar! En zo blijft de markt zich ontwikkelen. Dat moet ook wel, want een ding is zeker. Padel is blijvend.”

Waarom kiezen voor een Padel cabrio roof?

 • buiten sporten als het kan, droog sporten als het moet.
 • gevels die open en dicht kunnen.
 • alles binnen 3 minuten te openen of te sluiten.
 • zware volbad verzinkte constructie, levensduur > 30 jaar.
 • beproefde technieken uit de tuinbouw industrie.
 • weinig onderhoud.
 • later een baan erbij? Geen probleem, ons systeem is modulair.
 • de verhuur kan altijd doorgaan.
 • lessen in de regen hoeft niet meer, ze gaan dus altijd door.
 • ook tijdens regendagen baropbrengst.
 • klanten gaan niet meer opzoek naar een overdekt alternatief.
 • aanzuigende werking voor nieuwe klanten of nieuwe leden voor uw vereniging.
 • mogelijkheid om er in de zomer een schaduwhal van te maken.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en wij komen graag langs voor een gesprek.

Het gevoel van buiten kunnen spelen het hele jaar door, wie wilt dat nou niet…

Naar boven