Zoeken

Padel is de laatste tijd razend populair en is de snelst groeiende sport. Het wordt wereldwijd bijna overal gespeeld en ook in Nederland groeit padel met de dag. Wij leggen in deze blog alles uit over padel en waarom het de sport van 2021 is!

Wat is padel?
Padel is een racket- en balsport. Het kan gespeeld worden met 2 spelers (enkelspel), maar het kan ook worden gespeeld met 4 spelers (dubbelspel). Het is eigenlijk een soort combinatie van squash en tennis. Zo mag de bal net als bij tennis slechts 1x het oppervlakte raken voordat de bal naar de overkant gespeeld moet worden. Dit oppervlakte mag net als bij squash de grond zijn, maar ook de wand. De puntentelling is hetzelfde als bij tennis. Je speelt padel daarentegen wel met een ander racket, namelijk met een padel racket. Deze is iets kleiner dan een tennisracket. Bovendien heeft deze geen snaren, maar is deze gemaakt van carbon, fiberglas of kurk.

Hoe heeft padel de wereld veroverd?
Padel werd voor het eerst gespeeld in Mexico. Een aannemer speelde met wat vrienden een spel op een stukje grond van 20 bij 10 meter. Dit spel was een soort tennis waarbij de muren ook gebruikt mochten worden. Een vriend nam dit concept mee naar Marbella. Hier legde hij ook een baan aan. Hij speelde de sport hier met veel Argentijnse mensen. De Argentijnen introduceerden padel vervolgens in Argentinië. 

In Argentinië is padel inmiddels een nationale sport. Het wordt door ruim 2 miljoen mensen gespeeld en er zijn intussen meer dan 20.000 padel banen. In Spanje is het zelfs de grootste sport op voetbal na! Hier spelen ruim 5 miljoen mensen de sport.

Waarom is padel de sport van 2021?
Terwijl padel wereldwijd door vele miljoenen mensen wordt gespeeld, is het ook in Nederland de laatste tijd razend populair. Padel is inmiddels de snelst groeiende racketsport in Nederland. Het is de sport van 2021, omdat er dagelijks steeds meer mensen beginnen met de sport. Ook worden er dagelijks vele padelbanen geplaatst door het hele land. Als de sport blijft groeien zoals het nu doet, hebben we aan het eind van 2021 vele tennisverenigingen en padelverenigingen door heel Nederland!

Padel Nederland: De distributeur van padelbanen!
Padel Nederland is een team met ervaren industriële ingeneurs en plaatsen padelbanen door heel Nederland. Wilt u een padelbaan laten plaatsen bij uw vereniging en/of sportaccommodatie? Dan zijn wij graag uw partner in het samenstellen van de meest geschikte padelbaan!

Share

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naar boven