Padel

Zoeken

Wat is Padel?

Padel is een racketsport en het is een mix tussen tennis en squash. Padel wordt zowel enkel als dubbel gespeeld op een rechthoekige padelbaan omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht!

Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociale karakter. Een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen met elk zijn eigen niveau!

De Padelbaan

Padel wordt bij dubbelspel gespeeld op een baan van 20m op 10m, bij enkel spel op een baan van 20m op 6m. Padelbanen hebben 3 meter hoge betonnen of glazen wanden(achter- en zijwanden). Aan de beide laterale zijden is er een omheiningsdraad (metaal)

De bouw van een nieuwe constructie bestaat uit grond- en funderingswerken en de bovenbouw. De kostprijs varieert in functie van de gebruikte materialen en het type ondergrond.

Er passen makkelijk 2 officiële padelbanen binnen de oppervlakte van 1 tennisveld. Padel kan zowel in- als outdoor gespeeld worden. Het grondoppervlak bestaat bij voorkeur uit ingezand kunstgras, maar kan ook beton, asfalt, gravel of polyurethaan zijn.

Bij de aanleg moet er rekening gehouden worden met verscheidene aandachtspunten:

locatie, helling, oneffenheden, water- en elektriciteitsvoorziening, evacuatieroute, ondergrond, grondwerken, bevloering, fundering, metalen steunen, licht, geluid, drainage, overkapping, landschapsarchitectuur, oriëntatie,…

Wens je meer info in verband met de aanleg van padelterreinen? Neem dan gerust contact met ons op.

Naar boven