De geschiedenis van padel

Zoeken

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badstad Acapulco. De bedenker van de padelsport, Enrique Corcuera, was een rijke Mexicaanse zakenman. Hij bedacht de nieuwe sport door de regels, rackets en terreinafmetingen uit het tennis aan te passen.Aanvankelijk werd padel alleen gespeeld door de Mexicaanse elite, maar via Alfonso de Hohenlohe, een Spaanse vriend van Corcuera, belandde Padel ook in Spanje.

De Hohenlohe introduceerde padel in Marbella, waar in 1974 de eerste Europese padelclub werd opgericht.

De eerste spelers waren rijke vrienden van de Hohenlohe. De promotie via Koning Juan Carlos en Manolo Santana, voormalig Wimbledon kampioen, deed de groei drastisch versnellen. Toen nadien een andere vriend van de Hohenlohe, Julio Menditengui padel naar Argentinie wilde brengen begon Padel aan een enorme groei.

In Argentinië groeide padel uit tot een nationale sport met meer dan 10.000 padelbanen en 2 miljoen beoefenaars. In Spanje werd padel gelanceerd in de jaren 90, en is het momenteel de 1e populairste sport na voetbal met 4 miljoen beoefenaars.

Het eerste WK werd georganiseerd in 1992 in Sevilla. Sindsdien vindt het tweejaarlijks plaats. De top van de wereld speelt jaarlijks de verschillende manches van de World Padel Tour.

Naar boven