Wat is padel?

Ontdek Padel – de dynamische racketsport die de perfecte mix is ​​van tennis en squash. Padel wordt zowel in enkel- als dubbelspel gespeeld op een rechthoekige baan, omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. Het unieke aspect is dat de bal na contact met de wanden in het spel blijft, wat zorgt voor spannende rally’s en een verhoogd speelplezier. Padel legt de nadruk op strategie in plaats van pure kracht, waardoor het geschikt is voor spelers van alle leeftijden en niveaus.

De sociale aard van Padel maakt het ideaal om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Of je nu binnen of buiten speelt, met de overkappingen van Padel Nederland kun je zelfs bij slecht weer genieten van de outdoorbaan.

           

De Padelbaan

Padel wordt bij dubbelspel gespeeld op een baan met afmetingen van 20 bij 10 meter. Er passen makkelijke twee officiële padelbanen binnen de oppervlakte van 1 tennisveld. De single baan, voor enkel spel, is iets smaller en wordt gespeeld op een baan van 20 bij 6 meter. De 3 meter hoge wanden, gemaakt van beton of glas, zorgen voor een uitdagende speelomgeving. De bouw van een nieuwe constructie bestaat uit grond- en funderingswerken en de bovenbouw. De kostprijs varieert in functie van de gebruikte materialen en het type ondergrond. Het grondoppervlak bestaat bij voorkeur uit ingezand kunstgras.

Bij de aanleg moet er rekening gehouden worden met verscheidene aandachtspunten:
locatie, helling, oneffenheden, water- en elektriciteitsvoorziening, evacuatieroute, ondergrond, grondwerken, bevloering, fundering, metalen steunen, licht, geluid, drainage, overkapping, landschapsarchitectuur, oriëntatie,…

Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden en te adviseren bij de constructie van hoogwaardige padelbanen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de Padelbouw.