Wat kun jij doen om de padelbaan te realiseren?

Voordat je als klant, eigenaar, club of vereniging aan de realisatie van een padelbaan begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hieronder hebben we enkele essentiële stappen opgesomd die je kunt nemen om het proces soepel te laten verlopen en het succes van je padelbaan te waarborgen.

Aanvragen van een gemeentelijke vergunning
Zorg ervoor dat je de benodigde vergunningen verkrijgt voordat je verder gaat. Padel Nederland zal pas de materialen bestellen nadat de vergunning is goedgekeurd.

Uitvoering van een sondering
Door een sondering van de ondergrond uit te voeren, krijg je waardevolle informatie over de samenstelling en draagkracht van de bodem. Dit helpt bij het plannen en ontwerpen van de padelbaan, zodat de juiste funderings- en constructiemethoden kunnen worden gekozen.

Controle van de drainage
Zorg ervoor dat de afvoer van water goed geregeld is om problemen zoals wateroverlast, verzakkingen en schade aan de baan te voorkomen. Controleer of de grond water absorbeert of afstoot en of er obstakels of verstoppingen in het drainsysteem aanwezig zijn. Zo wordt latere wateroverlast, verzakkingen of schade aan de baan voorkomen.

Vrijmaken van het werkterrein
Maak het beoogde bouwterrein vrij van obstakels en zorg ervoor dat de route en het werkterrein toegankelijk zijn voor bouwvoertuigen. Controleer ook of de vloer beschermd moet worden met stalen rijplaten. Zorg ervoor dat de afmetingen van het terrein voldoende ruimte geeft aan de bouwvoertuigen;
* Hoogte minimaal 4 meter
* Breedte minimaal 3 meter (er moet een vrachtwagen-combinatie door kunnen)

Personalisatie bepaling
Geef tijdig je wensen met betrekking tot personalisatie door aan Padel Nederland. Denk hierbij aan de kleur van de baan of specifieke onderdelen, evenals het plaatsen van je eigen logo op scoreborden en netband-covers.
    

Ballenvangers
Geef tijdig je voorkeuren voor ballenvangers aan Padel Nederland door. Deze netten worden boven de constructie van de baan gespannen om ballen tegen te houden. Je kunt kiezen voor ballenvangers aan de kopse en/of lange kant van de baan.

Door zorgvuldig onderzoek en professionele begeleiding leg je een stevige basis voor het succesvol realiseren van een padelbaan. Deze voorbereidende stappen zijn essentieel om optimaal te kunnen profiteren van de groeiende wereld van padel. Wil je meer lezen? Klik dan hier. Padel Nederland staat klaar om met jou samen te werken en jouw padeldromen te verwezenlijken!